Feeds:
Posts
Comments

Archive for May, 2007

 

Book cover of Wikinomics

 


Wikinomics: How Mass Collaboration Changes Everything is a December 2006 book by Don Tapscott and Anthony D. Williams.
————————————————-

Currently, I am reading this thought provoking, mind-boggling book called WIKINOMICS. I purchased the book during my business trip to KL couple of weeks ago. The reason I purchased it was very simple: attractive cover and provoking title. I knew that the WIKI means something about encyclopedia on the nete WIKIPEDIA and the term “nomics” must be something about “economic” which tracslated into my mind as business. Wow! It must be an interesting book, I thought. So I did not think quite long to decide… Yeah, I bought it!

I did not have quite a good chance reading it right away because I also had the “Bangalore Tiger” and other books that I scheduled all to be read. Once I finished the Bangalore Tiger and wrote a review for Koran Tempo (published at the end of May 2007, Ruang Baca) , I finally had a chance to read it. WOW!What an astonishing book, I said. It discusses every single thing the net can offer for business. I’m so amazed with the content and I read page by page and even sentence by sentence to get my full understanding about the subject being discussed.

Having read the first 25 pages of the book, I sent SMS to my friends and people that I thought would be interested. One of them was my business partner in Camberra, Australia. We work together in a consulting engagement for telco indstry in Indonesia. During his visit in Indonesia couple of weeks ago, he told me that with the fast development of internet bandwith and decreasing cost to invest in communication infrastructure, the “telecommuting” life style will be very very possible. This book opens up my mind about what he said about “telecommuting”. I shared with him about the book.

Once I’m done reading it, I will write a review for KORAN TEMPO next edition (probably at the end of June 2007).

GW – May 31, 2007

Read Full Post »

Dian Udah Gede

Waktu berjalan begitu cepat dan tanpa terasa – bener lho! Gak bo’ong. Rasanya baru beberapa saat lalu pertama kali anak bungsuku, Dian Widayanti yang cantik, lahir di Rumah Bersalin Asih. Ternyata itu udah tahun 1992 yang lalu. Saya masih ingat, makan soto ayam yang uenak tenan di depan Rumah Sakit Bersalin, di hari2 setelah Dian lahir. memang waktu berjalan begitu cepat …

Dian Widayanti dan Saya

Hari Sabtu yang lalu, tanggal 26 Mei 07, kita berdua jalan2 dan ngobrol cekakak-cekikik di Citos. Awalnya sih nganter Dian renang, tapi saya tidak. Sambil menunggu Dian berrenang, saya membaca buku yang bagus banget berjudul WKINOMICS yang bulan lalu saya beli di Kinokinuya, Kuala Lumpur. Asik juga, baca buku sambil pasang Dream Theater “Systematic Chaos” dengan iPod dan pesen Mie Ceker Ayam di samping kolam renang. What A Life! Halaman demi halaman saya baca seksama dan … semakin nikmat aja ini buku. Luar biasa memang perkembangan teknologi dan bagaimana pengaruhnya kepada gaya hidup dan perilaku. Rencananya, buku ini mau saya resensi di KORAN TEMPO. Sepertinya, mas Purwanto Setiadi dari KORAN TEMPO setuju setelah saya “bombardir” dengan SMS tentang buku ini. Mungkin di Ruang Baca akhir bulan Juni nanti.

Setelah Dian selesai renang, kita berdua jalan2 ke arah mal Citos dan nangkring di Starbucks. Dian pesan Mocca dengan caramel sedangkan saya pesan short latte. Kita ketawa-ketiwi sambil ngomong hobi musik – yang jelas jauh beda. Dian suka musik pop masa kini sedangkan saya, masih seperti yang dulu juga: rock, progrock, metal … ha ha ha ha ndak nyambung. Tapi gak masalah yang penting JRENG! Dian juga bicara tentang keinginannya melanjutkan sekolah di SMU 28, Pasar Minggu, yang isinya orang2 pinter. Memang, prestasi belajar Dian patut dibanggakan. Matematikanya sering dapet 10! Bahasa Inggris juga. Wah .. bapaknya aja gak pernah sampe segitu lho prestasinya …. ha ha ha ….

Setelah selesai nyetarbak kita jalan2 ke lantai 2 ke toko kaset. Saya belikan album Peterpan dan Samsons terbaru buatEndro Alkaula, anak sulung yang suka ngeband. Eh, maap .. bukan suka ngeband, tapi memang pengen hidup dari bermusik dan ngeband. Dian membeli gelang. Terus kita mampir ke toko buku langganan saya AKSARA membeli buku WIKINOMICS untuk Andre Solucite yang saya “racuni” tentang buku ini dan langsung tertarik. Huh! Yang tidak tertarik dengan buku WIKINOMICS pasti memiliki problem dengan pikirannya! Ha ha ha ha .. maksud saya “kurang” terbuka gitu …. Ojo nesu disik to mas …

Setelah itu .. baru kita pulang .. Berdua kita nikmati musik dari iPod yang nyambung ke deck mobil. Kalo berangkat pake iPod Dian, pulang pake iPod saya. Lagu yang diputar ya masih sama: Dream Theater “Systematic Chaos” ….

Dian anakku memang udah gede, dan enak diajak ngobrol . ……

Semoga Allah mengabulkan keinginan anakku Dian untuk dapat bersekolah di SMU terbaik …. Amin.

Read Full Post »

Hi hello ….!!!

This is my first write-up for my just created blog here. Hope that you would enjoy reading it. I don’t have a lot to promise but probably we would share the similar passions about a lot of things about life ….

Read Full Post »

Hello world!

Welcome to WordPress.com. This is your first post. Edit or delete it and start blogging!

Read Full Post »